Удар РФ по військовому Інституту звʼязку в Полтаві: відомо вже про 41 загиблого

За наявною на даний час інформацією, дві балістичні ракети влучили по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким”, – сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося.

За даними міністра внутрішніх справ Ігора Клименко, рятувальники локалізували пожежу та продовжують розбір завалів. Завдяки швидкій та злагодженій роботі 25 людей врятували, 11 з них дістали з-під завалів. Усіх потерпілих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило вікна, пошкоджено фасади. Поліція проводить поквартирний обхід – перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно.

“Рятувальні служби з урахуванням безпекової складової працюватимуть, доки не переконаємося, що деблокували з-під завалів усіх”, – зазначив міністр.

Як повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, відзавтра область – у триденній жалобі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии