У Києві біля Михайлівського собору скоїли напад на священника та військового

Сьогодні вночі невідомі побили митрополита Кримського та Сімферопольського Православної церкви України Климента (в миру Павло Кущ). Священник також є військовослужбовцем Збройних сил України. Про це повідомив відомий журналіст Андрій Цаплієнко.

За словами священника, він приїхав до Києва на запрошення “Кримської Платформи”. Близько 23:00 він йшов у напрямку Михайлівського монастиря, де в нього є келія. Троє людей біля монастиря зупинили його і почали бити. Він стверджує, що для того, щоб священник зупинився, хтось з трьох сказав: “Владико, благословіть!”. Тому, як вважає Климент, напад був спланований.

У вдділі комунікації поліції Києва повідомили, що правоохоронці встановлюють обставини нападу. Вказана подія зареєстрована, триває перевірка. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка спілкується із потерпілим, та зʼясовує усі обставини. Додаткову інформацію буде оприлюднено згодом.

Зазначимо, що митрополит Климент неодноразово виступав на захист української православної церкви в Криму та на захист українських політв’язнів у Росії.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии