Немволя з полового будинку в Кременчузі викрав чоловік, перевдягнений у жінку (Фото, відео)

Поліцейські Полтавщини затримали викрадача новонародженої дівчинки з перинатального центру у Кременчузі. Пошуки тривали безперевно дві доби. Щодня у них брали участь від 350 до 400 поліцейських Полтавської області. Над перевіркою версій та встановленням причетної до злочину особи працювали дільничні, ювенальна превенція, сектори реагування патрульної поліції, слідчі, розшуківці, оперативники служби технічного забезпечення, криміналісти та екіпажі патрульної поліції.

«Ми відпрацювали десятки різних версій, від сурогатного материнства до чорної трансплантології. Опитали працівників медичного закладу та сфери обслуговування, перевірили інформацію про внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів, які зверталися до жіночих консультацій. Також проаналізували близько 400 годин відеозаписів із 47 камер відеоспостереження», – розповів начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

«Під час спеціальної поліцейської операції, яка розпочалася одразу після отримання інформації про викрадення дитини, додатково виставили 14 блокпостів. Екіпажі патрульної поліції Кременчука перевірили понад 2500 автомобілів, 9 потягів та 85 автобусів», – зазначив Євген Рогачов.

Завдяки реалізованим комплексним заходам поліції вдалося вийти на слід викрадача, встановити його місцезнаходження та знайти дитину. 

Камери спостереження показували, що з великим пакунком із закладу виходила жінка. Викрадену дитину знайшли в будинку 25-річного мешканця Кременчука. Зловмисником вивися чоловік-транссексуал.

«Свій вчинок затриманий пояснює тим, що дуже хотів дитину, яку ніколи б не зміг народити, тому вдався до злочину. З дитиною все добре, правоохоронці повернули малюка матері до перинатального центру», – розповів Євген Рогачов.

За скоєне викрадачу загрожує провести від 5 до 10 років ув’язнення. Крім того, слідчим належить надати правову оцінку діям службових осіб медустанови, звідки зникла дитина. Наразі тривають слідчі дії у кримінальному провадженні, відкритому за статтею “Службова недбалість”.

Нагадаємо, 14 липня до поліції Кременчука надійшло повідомлення від жінки, що у неї з післяпологової кімнати перинатального центру зникло чотириденне немовля.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии