“Нас не затримували силою, а просто попросили проїхати і перевірити документи”: музиканти прокоментували рейд ТЦК під час благодійного концерту в Харкові

Учора стало відомо, що в Харкові представники ТЦК у супроводі поліції здійснили рейд у харківському клубі, де було заплановано виступ трьох музичних метал і хардкор гуртів з Києва: “True Tough”, “Ґрунт палає” та “Mordox”. Як передало “ТСН“, посилаючись на повідомлення в Телеграм-каналах, представники ТЦК перевіряли документи як у артистів, так і у відвідувачів коцерту, і в результаті деяким затриманим чоловікам вручили повістки, а одного з членів команди відправили на навчання.

Пізніше “True Tough” і концертна агенція “Faine Events” розповсюдили заяву щодо події. У ній йдеться, що останні два концерти благодійного туру дійсно були скасовані через візит на початку виступу представників ТЦК у супроводі поліції. Вони попросили музикантів проїхати з ними для перевірки документів, однак забрали лише учасників “Mordox”, “True Tough”, оператора (який є учасником “Ґрунт Палає”), звукорежисера та ще одного чоловіка.

ТЦК провели рейди в ресторанах Харкова

“На жаль, ми перебували в ТЦК довше ніж очікувалося, тому можливості провести концерти у нас не було. Протягом усього часу перебування у ТЦК більше людей на перевірку документів не з’явилося. Зауважимо, ТЦК виконували свою роботу, нас не затримували силою, а просто попросили проїхати і перевірити документи. В цілому це звичайний процес, через який проходять багато українців і ми не виключення. Хотіли б зазначити, що вся опублікована інформація від ЗМІ була неперевірена виданнями. Не було ні одного звернення з проханням підтвердити чи спростувати отримані дані перед публікацією. Використані джерела не мають жодного відношення до очевидців і учасників інциденту, а замість того розповсюджують недостовірну інформацію”, – йдеться у заяві артистів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии