Поліцейському-зраднику з Харківщини заочно присудили 15 років ув’язнення

З першого дня повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, коли місто Вовчанськ окупували російські війська, поліцейський офіцер громади сектору по взаємодії з громадами відділу превенції Чугуївського райуправління поліції добровільно перейшов на бік ворога. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Поліцейський-зрадник співпрацював з російськими військовими та передав на їх потреби службовий автомобіль. Добре знаючи місцеве населення, фігурант надавав окупантам інформацію про місця мешкання учасників АТО, проукраїнських мешканців, а також співробітників поліції, у яких залишилася табельна вогнепальна зброя.

Колишнього поліцейського визнали винним у держзраді та призначили покарання у виді 15 років увʼязнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій держави у правоохоронних органах, строком на 3 роки. Зрадника звільнили з лав Національної поліції України. Наразі він переховується від українського правосуддя на території рф.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі