Прихожани УПЦ Московського патріархату штурмвали найбільший православний храм у Черкасах

Сьогодні зранку громада Свято-Михайлівського храму в центрі Черкас перейшла до Православної церкви України.

“Відтепер Свято-Михайлівський кафедральний собор буде завжди відкритий для наших військовослужбовців, адже він вже став Гарнізонним. Також на території храму буде створено осередок національного-патріотичного виховання, недільну школу та підготовку капеланів”, – повідомив на Facebook черкаський капелан Володимир Рідний.

Після цього прихильники УПЦ МП зламали вхідні ворота та увірвалися на територію храму, застосовувавши проти громади вогнегасники та сльозогінний газ. Сталися сутички та бійка між представниками ПЦУ та УПЦ. Про це повідомило місцеве видання “18000“.

Серед представників УПЦ МП був присутній митрополит Феодосій, який вже має п’ять підозр від СБУ, зокрема, у розпалюванні релігійної ворожнечі.

Також повідомляється, що керівник Черкаської єпархії УПЦ Денис Снігірьов, який правив у цьому храмі, та його найближче оточення мають тісні зв’язки з росією. Зокрема, він довгий час проходив навчання та працював у рф, звідки був повернутий незадовго до подій Революції гідності, у яких брав активну участь на боці тодішньої влади.

На подію в черкаському храмі відреагували поліцейські. У Нацполіції повідомили, що правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають оприлюднені в соцмережах відеозаписи. Розпочатого кримінальне провадження за статтею “хуліганство”. Максимальне покарання, предбачене санкцією статті, — від 2 до 5 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі