РФ атакувала балістичною ракетою Одеський порт

Сьогодні рф вчергове обстріляла інфраструктуру Одеського порту. Внаслідок атаки одна людина загинула та ще вісім зазнали поранень. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

За його словами, було пошкоджено два цивільних судна, склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніку, будівлі філії Адміністрації морських портів, автомобілі.

Вдруге зазнало ураження суховантажне судно під прапором Палау “OPTIMA”. Тиждень тому це судно вже було пошкоджено внаслідок обстрілу балістикою. Тоді постраждали іноземці – члени екіпажу. Інше пошкоджене сьогодні судно, “NS Moon”, ходить під прапором Белізу.

За даними начальника Одеської ОВА Олега Кіпера, постраждалі знаходяться у лікарні, двоє з них у важкому стані. Всі поранені та загиблий – працівники припортової інфраструктури, громадяни України.

“Ворог вкотре звітує про начебто влучання у військові об’єкти. У реальності – цілі одні й ті самі: цивільні судна, зерносховища, термінали. Інфраструктура, завдяки якій ми забезпечуємо продовольчу безпеку світу, яку росія вкотре ставить під загрозу, нівелюючи всі норми міжнародного права”, – зазаначиі міністр.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі