Харківʼянин зняв на телефон, як вбиває свого товариша, але на суді вину не визнав

Чоловік скоїв убиство 12 січня 2023 року в одній з квартир по проспекті Ювілейному. Тоді обвинувачений разом зі знайомим вживали алкогольні напої. Градус бесіди значно підвищився, і застілля переросло у сварку. Обвинувачений схопив ніж і декілька разів вдарив ним свого 45-річного товариша у шию та обличчя. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Зловмисник дістав телефон та знімаючи все на відео, продовжив завдавати ударів ножем потерпілому. Коли той втратив свідомість, вбивця став продумувати план втечі з місця злочину. Щоб покинути місце убивства непоміченим, він вирішив спустится з вікна квартири на п’ятому поверсі через вікно. Для цього зв’язав декілька простирадл і за їх допомогою намагався спуститися на вулицю. Однак під час спуску не втримався і впав біля будинку — тут його й помітила сусідка потерпілого, яка викликала правоохоронців. 

Постраждалого чоловіка госпіталізували до лікарні, однак медики не змогли його врятувати — від отриманих травм він помер. 

Встановлено, що раніше обвинувачений неодноразово мав проблеми із законом і, зокрема, притягався до відповідальності за крадіжки, грабежі і нанесення тілесних ушкоджень.

На суді убивця свою вину не визнав. Він заявив, що під час «вечірки» до господаря квартири прийшли інші гості, з якими власник помешкання зʼясовував стосунки, а обвинувачений нібито, щоб не брати участь у конфлікті, пішов спати. Далі, за його версією, прокинувся і побачив потерпілого у крові. Оскільки двері були зачинені, він вирішив вибиратися на вулицю через вікно. Втім, звідки в його телефоні відеозапис із вбивством, пояснити не зміг.

Суд визнав чоловіка винним в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю, та призначив 13 років позбавлення волі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі