У Харкові батько з сином за гроші допомагали зняти чоловіка з військового обліку

За вплив на рішення військово-лікарської комісії з встановлення неправдивого діагнозу зловмисники отримали 3600 доларів. Про це повідомили у відділі комунікації поліції регіону Харківщини.

Встановлено, що 61-річний харків’янин здійснював вплив на свого сина, який працює лікарем та є членом військово-лікарської комісії одного з районних терцентрів комплектування. Чоловік наполягав на встановленні неправдивого діагнозу для «клієнта» й видачі виписки з медичної картки хворого для подальшого зняття його з військового обліку на підставі недійсного діагнозу.

Спочатку батько отримав передплату 40 тисяч гривень, за що «замовнику» надали на підтвердження довідку та виписку про стаціонарне лікування, а згодом отримав і другу частину винагороди – 2600 доларів.

Поліцейські затримали зловмисника під час передачі грошей. Йому оголосили підозру за ч.3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Також слідчі зібрали докази для притягнення до відповідальності його 29-річного сина-лікаря, який надавав сфальсифіковану медичну документацію. Співучаснику також вручилипідозру у зловживанні впливом. Фігурантам загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі