Пійманий на хабарі харківський нардеп Одарченко втік за кордон — Центр протидії корупції

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час засідання у справі нардепа Андрія Одарченка заявила про те, що депутат покинув територію України. Одарченка сьогодні не було і в стінах Верховної Ради. Раніше він здав закордонні паспорти. Про це повідомили в Центрі протидії корупції.

Прокурор САП припустила, що депутат покинув територію України через Закарпатську область. Саме туди Одарченко виїхав у перші дні повномасштабного вторгення рф. Там він налагодив тісні стосунки з тодішнім керівником Закарпатської ОДА Віктором Микитою, якого нещодавно призначили заступником Єрмака.

У зв’язку з цим прокурор внесла клопотання про стягнення застави та оголошення депутата в міжнародний розшук.

Захист назвав ці клопотання передчасними, а неявку Одарченка вважають поважними. Наразі причини відсутності нардепа їм невідомі.

Суддя ВАКС заявив, що завтра, 19 вересня, будуть розглядати клопотання про стягнення застави і міжнародний розшук. Також суддя ініціював привід Одарченка.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року НАБУ і САП затримали Одарченка, який є членом комітету з питань антикорупційної політики, на хабарі голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Наєму. Нардеп пропонував топпосадовцю неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тисяч доларів. За версією слідства підозрюваний надав частину хабаря у розмірі 0,39 біткоїна, що було еквівалентно 10 тис доларів. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати. За версією слідства, депутат Одарченко попросив тодішнього керівника Держагентства відновлення Найєма посприяти у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі