Відновлення будинків у Чугуєві: поліція підозрює мільйонні зловживання

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження про заволодіння бюджетними коштами під час проведення аварійно-відновлювальних робіт у Чугуєві. Про це стало відомо з ухвали Київського райсуду Харкова, поінформували в Харківському антикорупційному центрі.

Слідчі зазначають, що за вказівкою посадових осіб договори на проведення робіт з відновлення укладали за попередніми домовленостями із обмеженим колом підрядних організацій. Перед проведенням тендеру технічне завдання погоджували безпосередньо із майбутнім виконавцем робіт, що створювало умови для неконкурентної боротьби на аукціоні та обрання конкретного переможця закупівлі.

“Наявні дані свідчать про внесення посадовими особами недостовірних даних до дефектних актів з метою завищення обсягів необхідних робіт та створення умов для привласнення бюджетних коштів”, – йдеться в ухвалі. 

Також правоохоронці виокремили двох підрядників, що контролювалися одними й тими самими особами та мали велику кількість фіктивно створених ФОПів, із якими укладали договори на проведення відновлювальних робіт. Ці підрядники впродовж 2023-2024 років отримали за аварійно-відновлювальні роботи понад 150 млн грн.

В ухвалі йдеться про роботи, які замовляло Комунальне житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство Чугуєва. За даними сайту “Prozorro”, двома основними підрядниками у цього підприємства впродовж останніх років були ТОВ “Грандбудвугілля” Вячеслава Амірова та ТОВ “Гарант Буд Україна”. За даними ХАЦ, засновниками останньої фірми є люди з оточення мера міста Галини Мінаєвої: Олександр Холоша, Дмитро Бутов, Дмитро Нікулін.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі