Під Харковом судитимуть медикиню, яка «зливала» ворогу місця розташування українських військових

Правоохоронці встановили, що 37-річна мешканка селища Докучаєвське Харківського району, розташованого у передмісті Харкова, приєдналась до закритого Телеграм-каналу, який контролюється російськими спецслужбами. Жінка приховано документувала базування Сил оборони у населеному пункті, де проживала. Крім того, вона працює медичним співробітником у селищі Рогань, тому дорогою на роботу вишукувала місця базування ЗСУ та військової техніки.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, насамперед фігурантка фіксувала локації блокпостів та укріпрайонів ЗСУ.

Надалі у закритому проросійському чаті вона писала всю зібрану інформацію, яка була необхідна ворогу для завдання прицільних ударів. Враховуючи, що вказані населені пункти розташовані неподалік Харкова, атаки зс рф послабили би оборону та захист обласного центру.

Мешканка Харківщини «працювала за ідею»: гроші від рф вона не отримувала. На вирок обвинувачена очікує, перебуваючи під вартою. Жінку судитимуть у Харківському районному суді Харківської області. Їй загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі