На Харківщині судитимуть «гастролера» з Горлівки, який став «главой» Балаклії при окупантах

Наприкінці травня 2022 року проросійськи налаштований мешканець міста Горлівка Донецької області приїхав до захопленої збройними силами рф Ізюмщини та обійняв посаду «главы г. Балаклея». За свою роботу він отримував 100 тисяч російських рублів щомісячно. Про це повідомили в Харківській облпрокуратурі.

У липні 2022 року окупанти призначили обвинуваченого на посаду «и. о. начальника Балаклейского территориального управления военно-гражданской администрации Изюмского района Харьковской области». Новоспечений очільник займався питаннями «соціального захисту населення», «гуманітарної допомоги» тощо. Також він узгоджував з представниками зс рф пересування громадян окупованими територіями Балаклійської громади.

Сім років тюрми: ветеринар, який був старостою села за окупантів на Харківщині, заявив, що росіяни його били і залякували

Також обвинувачений виступав на культурно-масових заходах, під час яких звучали гасла на підтримку «СВО» та російської федерації. Крім того, він брав активну участь у створенні позитивного іміджу загарбників, роздаючи інтерв’ю російським пропагандистам.

Під час деокупації зраднику вдалося втекти на непідконтрольну територію України, його оголошено у розшук. За державну зраду обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі