НАБУ викрило на хабарництві ексголовного харківського податківця: його “здала” підлегла і отримала умовний термін

НАБУ і САП викрили ключову особу у схемі щодо одержання хабарів харківськими податківцями. Куратором схеми виявився нині звільнений очільник податкової регіону Василь Гладченко.

За даними слідства, взимку цього року начальниця відділу ГУ ДПС у Харківській області підбурила представника приватного товариства надати 55 тисяч доларів за виключення його компанії з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості. Кошти зокрема призначалися і тодішньому очільнику харківської податкової, який мав забезпечити прийняття фінального рішення.

НАБУ і САП зібрали достатньо доказів причетності експосадовця до злочину та повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Раніше підозри також оголосили іншим учасникам схеми: начальниці відділу, начальнику управління ГУ ДПС у Харківській області, працівниці відділу і підприємцю. Розслідування стосовно начальниці завершилось обвинувальним вироком. Встановлення причетності до злочину інших осіб триває.

Шантажували підприємців: у Харкові троє податківців вимагали хабарі під виглядом допомоги ЗСУ

За інформацією журналіста-розслідувача Олега Новікова, викрити колишнього в. о. начальника ГУ Державної податкової служби Харківщини Василя Гладченка вдалося завдяки угоді про визнання винуватості з ексначальницею одного з відділів цього управління Тетяною Горбань. Вона пішла на співпрацю, надала викривальні покази, зобов’язалася перерахувати 500 тисяч гривень на підтримку ЗСУ та отримала 5 років позбавлення волі умовно.

16 лютого Горбань затримали, а вже через чотири дні Гладченка звільнили з посади. 55 тисяч доларів хабаря призначалися начальнику одного з управлінь ГУ ДПС у Харківській області та керівнику харківської податкової.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі