Настав ідеальний час для всіляких грогів та глінтвейнів, але в яких закладах їх шукати, щоб не довелося штовхатися біля ковзанки на площі? Розповідаємо, де готують найсмачніші та цікаві гарячі алкогольні напої.
Kinoshniki
Вулиця Космічна, 4
Що скуштувати: Tom and Jerry
Чек: 160-195 гривень
У барному меню кіношників з’явився окремий розділ з гарячими сезонними коктейлями. Том і Джеррі готують з ромом і кокосовим молоком, Arc de Triomphe — з цитрусами і кальвадосом, а глінтвейн — з апельсиновим фрешем і травами протягом чотирьох годин методом су-вид. Красивіше інших виглядає Vintage Teapot з кленовим сиропом і яблучним сидром, який подають у вінтажному чайнику.
Коктелька
Вулиця Сумська, 60
Що скуштувати: Гарячий масляний пунш
Чек: 120-160 гривень
Крім глінтвейнів тут готують грог на основі відомого (серед шанувальників сайту iHerb) Yogi Tea з ромом, а ще гарячий масляний пунш з бехеровкой та імбирним сиропом. Але у нас є і безалкогольний гарячий фаворит — нью-хемпширський сидр з міксом спецій.
Some like it hot
Вулиця Сумська, 71
Що скуштувати: Some like it hot
Чек: 79-140 гривень
Однойменний фірмовий гарячий коктейль любить більшість гостей — в ньому ідеальний баланс яблука, ванілі та міцного рому з куантро. А тих, хто хоче зігрітися, але поки за кермом, чекає його безалкогольна версія. Також спробуйте глінтвейн з чорничним пюре, кардамоном і анісом.
Gorcafe 1654
Площа Конституції, 2/2
Що скуштувати: Currant і Cherry Punch
Чек: 125 гривень
У міському кафе знову роблять акцент на різні пунші та готують їх на основі джина з різноманітними фруктовими пюре та лимонним фрешем. Також цього року в меню додали Hot Butter Rum з ананасовим соком та попкорновим сиропом.
La Cantina
Вулиця Сумська, 7
Що скуштувати: глінтвейн
Чек: 105 гривень
В італійському кафе на кожен день примудрилися поєднати приємну ціну та якість глінтвейну. Білий готують з трав’яним лікером, манговим сиропом і прянощами, а червоний — з лікером Amaro del Capo, чорною смородиною і цитрусами.
Сидерия
Вулиця Скрипника, 7 (7 склад)
Що скуштувати: Гарячий агресивний сидр
Чек: 60-80 гривень
Взимку тут пропонують, звичайно ж, і гарячий сидр. Причому і класичний, і “агресивний” — рекомендуємо спробувати саме другий з кальвадосом, а на закуску взяти рибний або грибний “паштет від Наді”. Тільки майте на увазі, що хлопці тепер працюють тільки з п’ятниці по неділю.
Протагоніст
Вулиця Римарська, 10
Що скуштувати: BB Choc
Чек: 140 гривень
У протагоніста гарячих коктейлів всього два, але зате які вони смачні. По-перше, це гарячий апероль з ревенем, маракуйєю та обліпихою, а, по-друге — BB choc з ромом, чаєм, лаймом і лавровим листом.
Frog and Grog
Вулиця Ярослава Мудрого, 30/32
Що скуштувати: грогвэйн
Чек: 70 гривень
А якщо вам все ж захочеться традиційного грогу або глінтвейну з собою або в рамках вечірнього бар хоппінга, то вам точно сподобається в новому маленькому барі біля станції метро “Пушкінська”. Тим більше, що вони винайшли їх ідеальне поєднання — грогвейн!
Коментарі