Вимагання $600 тисяч: п’ятеро членів угруповання зуміли сховатися

У Харкові завершили розслідування за фактом вимагання у підприємця $600 тисяч. Зловмисники погрожували жертві і його сім’ї, а також залишали сім’ї ритуальну атрибутику. Про це повідомили в пресслужбі обласного управління Нацполіції.

Прострелені вікна машини й три людини на землі: в Харкові очевидці зняли затримання (Відео)

Нагадаємо, двох організаторів і трьох учасників затримали ще у квітні 2021 року. Силовики встановили, що банда займалася рекетом і захопленням майна приватних підприємців. Гроші легалізували через продаж контрафактних сигарет та іншої продукції.

Наразі вісім осіб отримали підозри за статтею 189 (“вимагання”) КК України, ще п’ятьом вдалося сховатися. Тепер справу передають до суду. У разі, якщо вина фігурантів буде доведена, їм загрожує від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

2_0.jpg

Фото: ГУ НП у Харківській області

Нагадаємо, раніше в Харкові силовики затримали адвоката, якого підозрюють у вимаганні грошей у фігуранта кримінального провадження. За даними слідства, юрист оцінив свої “послуги” щодо закриття справи у 60 тисяч гривень. Фігурант планував “вплинути” на слідчого Нацполіції. Той повинен був закрити кримінальне провадження, за яким проходив клієнт підприємливого захисника. Йому інкримінували правопорушення, передбачене статтею 342 (“опір співробітникам правоохоронних органів”) КК України.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі