Заволодіння 398 тисячами доларів: НАБУ завершила слідство щодо топ-посадовців

Силовики завершили розслідування щодо можливої розтрати у Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами. В справі фігурують троє посадовців та двоє адвокатів. Про це повідомили у НАБУ.

Экс-главу “ПриватБанка” подозревают в растрате еще 85 миллионов – НАБУ

За даними слідства, в серпні – грудні 2020 року т.в.о. голови АРМА Володимир Павленко, його заступник та начальник управління менеджменту активів заволоділи коштами. Їм допомагали двоє адвокатів та фізична особа.

“Підробивши судове рішення про нібито скасування арешту з коштів, підозрювані посадовці незаконно перерахували їх на банківський рахунок фізичної особи, яка не мала до грошей жодного стосунку. Потім цю суму розподілили між собою учасники злочину”, – розповіли в НАБУ.

Верховная Рада звільнила харків’янку Ірину Венедіктову з посади генпрокурора України

Фігурантів затримали в липні 2021 року. Їм оголосили підозри за статтею 191 КК України (“Привласнення чи розтрата чужого майна в особливо великому розмірі”). Тепер розслідування закінчили та передали матеріали для ознайомлення стороні захисту.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі