Українські військові зламали плани росіян під Боровою і завдали їм втрат – ГУР

Під Боровою Харківської області українські військові завдали окупантам значних втрат і змусили призупинили наступ. про це представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов заявив в ефірі телемарафону.

“Якщо говорити про Борову і напрямок, то наміри ворога там українські оборонці зламали, втрати в живій силі й техніці значні. Так, він намагається підтягувати резерви, й потенційна загроза залишається, але наразі мова не йде про формування нових потужних угруповань для повторення ситуації. Але потенційно загроза залишається”, – сказав Андрій Юсов.

За його словами, оскільки на півночі Харківщини плани та наміри росіян були зламані, вони змушені перекидати резерви, в тому числі, з інших напрямків, які є для них дуже чутливими: “Це говорить про великі втрати і про те, що ситуація для них точно не йде за планом”.

Він додав, що ситуація на північному кордоні країни залишається так само напруженою і небезпечною: “Ворог і далі буде пробувати розтягувати українські резерви і відволікати, в тому числі від ситуації на Сході”.

Нагадаємо, на цьому тижні аналітики проєкту DeepState заявили, що росіяни мають на меті захопити Борову Харківської області. Повідомлялося, що на ділянці від Райгородки до Нововодяного окупанти наростили до 10 тисяч чоловік особового складу та близько 450 одиниць озброєння та військової техніки.

У 3-й штурмовій бригаді підтвердили намір росіян захопити Борову і вийти на кордони Луганської області.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі