Українські військові контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території РФ — Сирський

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський підтвердив, що українські війська ведуть наступ в Курській області та контролюють приблизно 1000 квадратних кілометрів території росії. Відео доповіді Сирського опублікував президент України Володимир Зеленський.

“На даний час під нашим контролем знаходиться близько тисячі квадратних кілометрів території російської федерації. Угруповання військ виконують поставлені завдання. Бої ідуть фактично по всьому фронту. Ситуація знаходиться під нашим контролем”, – сказав Сирський.

“Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії. Серед іншого доручили міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції”, – повідомив Зеленський.

Це перша офіційна заява української влади щодо наступу у Курській області РФ.   

“Ми бачимо, як Росія за часів Путіна насправді рухається: 24 роки тому була катастрофа “Курська” – символічний початок його правління; а зараз видно, що є фіналом для нього. І теж Курськ. Катастрофа його війни. Так завжди буває з тими, хто зневажає людей та будь-які правила. Росія принесла війну іншим, тепер це повертається додому. Україна завжди хотіла лише миру, і ми обовʼязково мир забезпечимо”, – сказав президент України у своєму вечірньому відеозверненні.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі