“У вас залишився тиждень”: міністр оборони України попередив росіян про плани їх влади

Міністр оборони України Олексій Резніков записав відозвернення, в якому попередив росіян, що керівництво РФ готується до нової мобілізації і вже за тиждень планує закрити кордони і оголосити військове положення. 

“Напередодні нового року я звертаюся до громадян Росії, які є військовозобов’язаними. Насамперед, це стосується жителів великих російських міст. Я точно знаю, що у вас залишився приблизно один тиждень, поки ще є хоч якийсь вибір. На початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосить воєнний стан і почне чергову хвилю мобілізації. Кордони теж будуть закриті і в Білорусі”, – сказав Олексій Резніков.

Він додав, що втрати росіян на війні в Україні складають вже понад 100 тисяч гривень.

За словами Олексія Резнікова, керівництво Росії вже давно розуміє, що затія з війною проти України обернулася для них катастрофою.

“В інтересах Росії – якомога швидше цю війну закінчити. Але вони не можуть вам у цьому зізнатися, тому що тоді прийдеться за все відповідати”, – сказав Резніков.

Насправді, російські можновладці хочуть захистити себе і своє становище та багатство: “Вони можуть розповідати, що є якийсь “план Б”. Якась таємна зброя. Що незабаром знову почнуться перемоги. Але весь їхній план у тому, щоб затягнути війну. Щоб убити якомога більше людей і загнати ситуацію в глухий кут. Ви підете вмирати тільки заради цього”.

“Тепер я скажу не як міністр оборони, а як юрист. Усі громадяни Росії, безумовно, побічно заплатять за розв’язану війну. Через нинішніх керівників Росія буде змушена протягом кількох поколінь компенсувати завдані Україні збитки. Це неминуче”, – заявив міністр оборони України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі