У російському полоні померла українська журналістка Вікторія Рощина

Про це в етері телемарафону повідомив керівник пресслужби координаційного штабу Петро Яценко. Наразі обставини загибелі журналістки не відомі.

Вікторія Рощина мала була включена до списків на обмін полоненими, повідомив речник ГУР Андрій Юсов в коментарі “Суспільному“.

“Координаційний штаб робив все можливе, щоб повернути її додому. Її повернення було погоджене і остання інформація, яка відома, її етапували до “Лефортово” з метою підготовки повернення додому”, — сказав Юсов.

Координаційний штаб робив все можливе, щоб повернути її додому. ЇЇ повернення було погоджене і остання інформація, яка відома, її етапували до “Лефортово” з метою підготовки повернення додому”, — сказав він.

Рощина перебувала на фронті від початку повномасштабного вторгнення. Вперше її затримали у березні 2022 року. Її утримували представники російської Федеральної служби безпеки. Тоді вона перебувала в окупованому Бердянську. Пізніше росіяни звільнили Рощину з полону, змусивши записати відео із запереченням претензій до спецслужб РФ.

Як розповів батько журналістки, 27 липня 2023 року Вікторія Рощина вирушила з України до Польщі та планувала дістатися окупованих територій на сході України через Росію протягом трьох днів. У розмові з рідними 3 серпня вона повідомила, що пройшла кілька днів прикордонних перевірок, але не назвала точного місця перебування.

Такрож повідомлялося, що Вікторія Рощина зникла 3 серпня на окупованій території, звідки вела репортаж.

“Для моєї доньки журналістика – найважливіша річ у житті, вона дуже віддана своєму фаху. Після першого полону я просив її зупинитися, казав: “Віко, я платитиму твою зарплату, тільки, будь ласка, не йди на фронт”, але вона була тверда, невпинна – вона не могла припинити висвітлювати для своїх читачів новини цієї війни з окупованих територій”, — розказав батько Володимир Рощин.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі