У Києві ексголову райорганізації Товариства Червоного Хреста підозрюють у привласненні гуманітарної допомоги

Колишній голові Печерської районної організації Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України висунули підозру за фактом привласнення гуманітарної допомоги в особливо великих розмірах. Про розкрадання гуманітарки до правоохоронних органів повідомили працівники цієї організації.

За даними слідства, ексголова райорганізації Червоного Хреста привласнила гуманітарну допомогу на суму майже 3,6 млн грн. Зокрема, зникли продуктові набори, постільна білизна, ковдри, матраци, інвалідні візки, бинти, гумові рукавички і шприци.

Також встановлено, що колишній волонтер цієї організації, діючи за попередньою змовою із невстановленими особами, продавав підроблені посвідчення волонтерів Червоного Хреста.

Під час обшуків за місцем проживання екскерівниці, в офісі та автомобілі виявили та вилучили гуманітарну допомогу на понад 1 млн грн. Її передали для зберігання до Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

У колишнього волонтера під час обшуку знайшли документи, які підтверджують незаконну видачу понад 300 підроблених посвідченьволонтерів, а також амфетамін. Крім того, колишній волонтер організації незаконно використовував символіку Червоного Хреста на власному автомобілі. Йому висунули підозру в шахрайстві, підробленні та збуті посвідчень волонтера, незаконному використанні символіки Червоного Хреста та незаконному зберігання амфетаміну. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі