Стілець для Путіна: топ-менеджерів харківської фірми підозрюють у поставках продукції до рф і сплаті сотень мільйонів податків

Керівники та власники одного із провідних українських меблевих підприємств у Харкові, використавши підконтрольні компанії в Туреччині та Польщі, передали устаткування для виробництва продукції очолюваному ними російському підприємству. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

За даними слідства, упродовж 2022-2023 років харківські підприємці організували десятки великих поставок власної продукції на територію держави-агресора. За період повномасштабного вторгнення рф на територію України суми контрактів, укладених ними на поставку продукції через фірми-прокладки до держави-агресора, складають мільйони євро.

Перевезена в рф продукція за сприяння підозрюваних реалізовувалася російським державним підприємствам – АО «Росагролізінг», ПАО «Ростелеком», ПАО «Сбербанк», ПАО «МТС», ПАО «Московский Кредитный банк», АО «Тинькофф», АО «К-Технологии», стосовно яких запроваджено санкції. При цьому виручка з продажу складала десятки мільйонів російських рублів.

Також встановлено, що сума відрахувань до федеральної податкової служби рф очолюваного підозрюваними російського підприємства за 2022-2023 роки сягнула 140 мільйонів російських рублів.

За місцями знаходження виробничих потужностей та проживання підозрюваних проведено санкціоновані обшуки. Вилучено документи, комп’ютерну техніку, телефони. Шести особам повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі