Прокуратура ще три роки тому вимагала закрити атракціон у Києві над Дніпром, де сталася трагедія

Київська міська прокуратура ще в 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону. Тоді прокурори звернулись до Господарського суду Києва з позовом, в якому просили визнати незаконним та скасувати розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 11.01.2021 року, яким переможцем інвестиційного конкурсу визнали компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу, враховуючи їх потенційну небезпеку для життя та здоровʼя.

Відповідачами у справі були Виконавчий орган Київської міської ради (КМДА), КП «ПЛЕСО” та Товариство-переможець конкурсу.

Однак рішенням Господарського суду Києва, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду та Верховного суду, у задоволенні позову було відмовлено.

“Суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки. Більше того, під час судового розгляду будо встановлено, що на момент проведення інвестиційного конкурсу та судового розгляду проєктна та технічна документація щодо атракціону не були розроблені. Втім, нікого з посадовців КМДА, які проводили конкурс на визначення переможця, до сьогоднішнього трагічного випадку це не турбувало. Посадовцям КМДА, які “вимагають від правоохоронців ретельного розслідування” нагадуємо про їхню позицію у судах, з якою можна ознайомитись за посиланням“, – зазначили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Наразі провоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та службової недбалості, що спричинила смерть людини.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі