Правоохоронці встановили місце ймовірної страти українського захисника на Донеччині

У справі щодо ймовірної страти українського військовослужбовця представниками зс рф проводяться першочергові слідчі дії з метою встановлення обставин злочину. Вдалося попередньо встановити зафіксоване на фото місце у місті Новогродівка Покровського району Донецької області. Про це в ефірі “Суспільного” розповів Денис Лисенко, начальник управління Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора.

Правоохоронні органи Донецької області розпочали кримінальне провадження за фактом чергового звірства російських загарбників та намагаються встановити точний час, особу вбитого військового, а також причетних до страти злочинців.

Денис Лисенко повідомив, що крім безпосередніх виконавців слідство збиратиме інформацію і щодо командирів. Правоохоронці залучатимуть всі необхідні ресурси, в тому числі у співпраці з громадськими організаціями.

“На жаль, такі випадки носять системний характер. На сьогодні правоохоронними органами розпочато 36 кримінальних проваджень за фактами можливої страти військовополонених на полі бою безпосередньо після потрапляння в полон. Досліджуються обставини страти 84 українських захисників. За фактами вчинення таких злочинів повідомлено про підозру чотирьом представникам збройних формувань рф. Двоє вже отримали вироки в українських судах, ще один обвинувальний акт слухається в суді”, – розповів Лисенко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі