З 1 вересня у всіх шкільних їдальнях країни зміниться раціон. Перша леді Олена Зеленська і автор оновленого меню Євген Клопотенко презентували напрацювання.
Нове меню для шкільних їдалень налічує 160 позицій. У їх числі традиційні українські страви і популярні страви різних кухонь світу, передає ТСН.
Раціон школярів урізноманітнили: збільшили кількість фруктів і м’яса, зменшили кількість цукру і солі, крім того прибрали технологічно оброблені м’ясні вироби (ковбаси, сосиски, сирокопчене м’ясо).
Першими спробувати нові страви змогли учні столичної школи. Новий сніданок складається з шпундри, морквяного салату, булгура, львівського сирника та йогурту.
“Коли ми починали роботу над реформою системи шкільного харчування, поставили собі за мету – підвищити загальний середній рівень харчування в українських школах. Це комплексне завдання: від поліпшення якості, поживності страв і безпеки харчових продуктів до ресурсного забезпечення шкіл. Я хочу, щоб діти із задоволенням йшли в шкільну їдальню, а батьки були при цьому впевнені, що шкільне харчування корисне для здоров’я”, – зазначила Зеленська.
Також з нового навчального року кухарі не будуть смажити продукти на шкільних кухнях, у меню додали страви для тих, у кого алергія на молоко і зменшили кількість хліба.
Коментарі