“Лада” на гробові та український холодильник: що залишилося у сімей загиблих російських військових

Російські журналісти знімають сюжети про життя сімей загиблих в Україні путінських вояків. Рідні одного із окупантів журяться, що не можуть отримати виплати після його загибелі.

“З 90 людей залишилося 26”: російський окупант розповів, як його рота воює під Ізюмом

У ролику йдеться, що 21-річного Іллю Василенка у прийомну родину взяли 3-річною дитиною. Після досягнення 18-річного віку він залишився з новою ріднею. Однак виплати за загибель військового їм не выплатили, хоча розраховували отримати одноразову виплату 5 мільйонів рублів, 4 мільйони страховки та щомісячну допомогу.

Прийомна мати запевняє, що дитину в сім’ю взяли не заради грошей, мовляв, все одно “віддаєш більше любові”. Але при цьому подали позов до суду і до російського міноборони за мільйони.

Сльозна історія триває півтори години, але увагу користувачів мережі привернув кадр, на якому сестра загиблого вояки відкриває на кухні холодильник із гарантійною наклейкою українською мовою. У коментарях глядачі активно відреагували на цей кадр і попросили наступний сюжет зняти про долю власників холодильника.

При цьому сестра Василенка каже, що через копійчані заробітки їй навіть доводилося брати кредит на те, щоб зібрати дітей до школи і не може зрозуміти, чому загинув родич.

“Нам тільки кажуть – памперси поміняйте”: окупанти скаржаться на ставлення з боку російського командування

В іншому сюжеті засобів російської масової пропаганди батько вбитого вояка купив на “гробові” білу “Ладу”. Чоловік сказав, що син мріяв саме про таку машину, і перший виїзд у нього був на цвинтар.

Коментарі