Журналіста-фрілансера, який зник у Харкові, знайшли мертвим

Журналіста і волонтера Олександра Лапшина, який зник безвісти місяць тому, знайшли мертвим. Про це повідомили у пошуково-рятувальному загоні “Троянда на руці”.

Інформацію про смерть Олександра Лапшина “Суспільному” підтвердив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

“29 червня до нас надійшла інформація від перехожого, який виявив тіло на мотузці з ознаками суїциду в районі Сортировки. Звісно, ми мали встановити особу загиблого, бо цей чоловік там перебував довгий час і візуально підтвердити, хто ця людина неможливо. В кишені була записка, але через спеку її неможливо було прочитати. Ймовірно, це була передсмертна записка”, — розказав Сергій Болвінов.

За його словами, результати ДНК тіла підтвердили збіг з ДНК батька Олександра. Родині вже повідомили про загибель чоловіка.

“Офіційно причину смерті визначимо після судово-медичної експертизи, однак, ми маємо підстави вважати, що людина, чиє тіло знайшли в посадці, покінчила життя самогубством”, — сказав Болвінов.

Керівник пошуково-рятувального загону “Троянда на руці” Олександр Гуманюк розповів, що тіло загиблого знайшли місцеві жителі десь за півтора кілометра від його будинку.

Олександр Лапшин зник 29 травня. За даними “Суспільне Харків”, до повномасштабного вторгнення чоловік не працював у ЗМІ. Навесні 2022 року він близько місяця працював фіксером міжнародної агенції Reuters, має кілька публікацій на сайті “Української правди”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі