Жила в Україні 30 років та славила Путіна: на Львівщині СБУ затримала оскаженілу путіністку

Служба безпеки України у Львівській області затримала оскаженілу прихильницю російського диктатора Володимира Путіна та російського терористичного режиму.

Як повідомляє пресслужба УСБУ Львівської області, 54-річна мешканка Яворівщини жила в Україні понад 30 років, мала українське громадянство. Проте, вона відкрито симпатизувала російським терористам. Використовуючи особисті сторінки в соціальних мережах, прихильниця терористів розпалювала національну ворожнечу, підтримувала політику Росії щодо агресії проти України та розміщувала заборонену комуністичну та нацистську символіку.

Крім того, в Дрогобичі затриманий її “брат по розуму” – такий же оскаженілий путініст, який займався пропагандою в соцмережах, розміщував символіку комунізму, а також націонал-соціалізму і російського нацизму.

Кримінальне провадження відкрито відповідно до наступних статей:

  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Обом фігурантам повідомлено про підозру. Ведуться слідчі дії.

Коментарі