Забризкали з балончика і побили: у Харкові розслідують конфлікт чоловіка з ТЦК, який значиться загиблим

Представники ТЦК у Харкові зупинили чоловіка для перевірки документів. Виявилося, що він значиться загиблим у базі віськовозобов’язаних. На питання представників ТЦК, як так сталося, чоловік відповідав, що наразі триває судовий розгляд цього інциденту.

Усе спілкування чоловік транслював у своєму ТікТок. Чоловіка просили вийти з автомобіля, але він чинив опір, заявляючи, що силовики не пред’явили йому документи. Пізніше на відео видно, що йому розбивають автівку, бризкають в обличчя газовим балончиком, розбивають брову та наказують сідати в інше авто, після чого трансляція перервалася.

На опублікованих раніше відео чоловік доволі грубо розмовляв зі співробітниками ТЦК та спецслужб, які намагалися з’ясувати, чому ж він значиться загиблим, обурювався, що силовики одягнені в маски і вимагав сфотографувати їх документи.

“Нас не затримували силою, а просто попросили проїхати і перевірити документи”: музиканти прокоментували рейд ТЦК під час благодійного концерту в Харкові

На конфлікт відрегагували у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону. Там заявили, що розпочали досудове розслідування “за фактом можливих хуліганських дій з боку посадових осіб Слобідського РТЦК та СП міста Харкова, які під час зупинки транспортних засобів та перевірки військово-облікових документів, з особливою зухвалістю, нанесли тілесні ушкодження громадянину”.

Вже встановили коло причетних осіб. Здійснюється вилучення відеозапису події, маршрутних листів у приміщенні Слобідського РТЦК та СП тощо.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі