Воював на боці окупантів: командиру танка з “ЛНР” повідомили про підозру (Фото)

Про це 29 вересня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, у жовтні 2015 року уродженець Донецька добровільно вступив до так званої танкової роти мотострілецької бригади “народної міліції “ЛНР” на посаду оператора навідника. У квітні 2019 року він став “командиром танка” у лавах незаконного збройного формування.

У лютому 2022 року чоловіка відправили в район населеного пункту Трьохізбенка Луганської області для подальшого проходження військової служби та збройної агресії спільно з військовими РФ проти підрозділів ЗСУ. У червні українські захисники взяли чоловіка в полон.

За фактом правопорушень слідчі відкрили кримінальне провадження. Командиру танка так званої “народної міліції ЛНР” повідомили про підозру за статтею 110 (“посягання на територіальну цілісність та недоторканність України”), 111 (“державна зрада”) та 260 (“створення непередбачених законом воєнізованих чи озброєних формувань”).

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі