У Вовчанськ зайшли піхотні групи росіян, але місто не окуповано

Повідомлення про повну окупацію російськими військами Вовчанська Харківської області є фейком. Більша частина Вовчанська залишається під контролем Сил оборони України. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Як повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України, на Харківському напрямку ворог активних дій з початку доби не проводив, намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування. Українські підрозділи завдають вогневого ураження ворогу з метою недопущення накопичення росіянами сил і засобів у північній частині Вовчанська. Також прочісують міську забудову і виявляють місця зосередження окупантів.

Харківська ОВА платила мільйони за фортифікації фіктивним фірмам, власники яких виявилися підставними особами— розслідування

Речник Міноборони України Дмитро Лазуткін також сьогодні повідомив, що українські підрозділи біля Вовчанська утримують напрямок, хоча деякі піхотні групи ворога зайшли в місто.

“Наше завдання — знищувати ворога, не давати йому заводити більше сил та закріпитися”, — розповів Лазуткін в ефірі телемарафону.

За його словами, українські військові ефективно працюють проти загарбників завдяки FPV-дронам та артилерії.

“Є тенденція до стабілізації, але все одно тривають важкі бої. Ворог намагається розтягнути фронт, десь зв’язати наші сили. Дійсно завдання наше знищити окупанта. І це робиться у великій кількості. Окупанти гинуть на підходах до Вовчанська, його околицях і в самому місті теж”, — наголосив Лазуткін.

Речник Міноборони також розповів, що сьогодні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповідав про ситуацію на Харківщині президенту Володимиру Зеленському. Наразі Сирський знаходиться в бойових бригадах, а напрямком керує бригадний генерал Михайло Драпатий.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі