У селищі під Харковом завершують будівництво підземної школи

У селищі Коротич завершують будівництво укриття для закладу освіти. Наразі готовність об’єкта складає близько 80%. Про це повідомили у пресслужбі Харківської ОВА.

За словами начальника обладміністрації Олега Синєгубова, це укриття здатне захистити людей не лише від ворожих ракетних ударів, а й від радіаційної небезпеки.

Захисна споруда матиме 9 класних кімнат, велику актову залу, санітарні приміщення, медичний пункт, їдальню. Укриття буде оснащене автономними джерелами живлення. Під час зведення об’єкту будівельники врахували всі сучасні вимоги ДБН. 

Наразі підрядники займаються оздобленням внутрішніх приміщень укриття, благоустроєм прилеглої території та облаштуванням надійного переходу від закладу освіти до приміщень безпечного простору.

“Це надійний сучасний безпечний простір для школярів, педагогів, малюків із дитсадка та інших цивільних людей, що мешкають у громаді. У разі необхідності укриття здатне одночасно вмістити близько 600 людей, а відвідувати офлайн-заняття тут зможуть понад 260 учнів”, – розповів Олег Синєгубов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі