У Київському метро збільшать інтервали руху поїздів через дефіцит співробітників

Наразі в КП «Київський метрополітен» виник гострий дефіцит фахівців робітничих професій. Зокрема, машиністів електропоїздів (83 вакансії), електромеханіків (48), токарів і слюсарів (161).

Як повідомили на підприємстві, причиною збільшення кількості вакансій є частково вимушена міграція, специфіка професій і мобілізаційна робота у зв’язку з воєнним станом. Зокрема, близько 7% метрополітенівців нині перебувають у лавах ЗСУ, і їхня кількість постійно збільшується.

Харківський зоопарк шукає працівників для догляду за тваринами: зарплата і обов’язки

Враховуючи поточну кадрову ситуацію, найближчим часом будуть змінені графіки руху поїздів на всіх лініях підземки. Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на 45 секунд у «пікові» години та на одну хвилину в інший час.

«Київський метрополітен» постійно проводить посилену кадрову роботу із залучення фахівців. Зокрема, співпрацює із закладами профільної освіти та міським центром зайнятості. Водночас метрополітен є вузькопрофільним підприємством, і підготовка та адаптація деяких професій потребує довготривалого спеціального навчання. Так, машиніст електропоїзда, до моменту його самостійної роботи на лінії, навчається більше 12 місяців», – розповіли на підприємстві.

Детальну інформацію про вакансії в метрополітені можна дізнатися тут.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі