У Києві син разом з батьком, який працює в університеті, за гроші допомогали чоловікам стати студентами

Працівника столичного університету, його сина – військовослужбовця військової служби правопорядку, та їх спільника підозрюють в одержанні хабарів за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою за попередньою змовою групою осіб та у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

За даними слідства, син з батьком та ще одним спільником за гроші допомагали військовозобов’язаним стати студентами та успішно проходити навчання. Зокрема, задокументовано, як один зі студентів за 200 доларів був переведений на денну форму навчання у коледжі. Чоловіку на той момент було 26 років.

Обіцяв оформити непридатність: у Харкові резервіст заробив на ухилянтах близько 300 000 гривень

Іншому військовозобов’язаному, якому вже виповнилось 35 років, допомогли стати студентом вишу на Київщині за 1500 доларів. Чоловік не мав відповідного військово-облікового документа, але в навчальному закладі цього “не помітили”, додатково взявши 300 доларів. Метою вступу чоловіків до навчальних закладів було оформлення відстрочки від мобілізації.

Наразі трьом фігурантам повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Санкція статті передбачає до 8 років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі