У Кременчуці з пологового будинку зникло новонароджене немовля

Два дні тому до поліції Кременчука надійшло повідомлення від жінки, що у неї з післяпологової кімнати перинатального центру зникло чотириденне немовля. Як повідомили у поліції Полтавської області, на розшук зниклої дитини орієнтовано весь особовий склад поліції регіону.

Як розказав під час брифінгу речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв, новонароджена дівчинка зникла в проміжку від 5 до 10 хвилин, коли матір вийшла поїсти в буфет. Дитина народилася здоровою, її готували до виписки. У палаті перебувала ще одна жінка з дитиною. Обидві вони виходили з приміщення, а коли мати повернулася, то її дівчинки не було.

Породілля проживає у Глобинській громаді Кременчуцького району. Вона має ще чотирьох дітей.

Як повідомила “Суспільному” начальниця служби у справах дітей Глобинської громади Валентина Завезіон, минулого року родина перебувала на обліку соцслужб у зв’язку з неналежним виконанням батьківських обов’язків. Зокрема, у дітей були конфлікти із співмешканцем матері. Із родиною працювали спеціалісти. Жінка за короткий час виконала всі рекомендації фахівців і з обліку родину зняли.

“Старші закінчили школу і навчаються в Решетилівському ПТУ на газозварників, два менші навчаються в Бабишівській гімназії. На даний момент три хлопчики проживають із мамою, один хлопчик із батьком в селі Шепелівка. Коли сім’ю взяли на облік, там у неї був співмешканець, який не міг знайти спільної мови з її дітками, в них були усім’ ї конфлікти, служби неодноразово туди виїжджали, і ми разом із службами. То після того, як вони перестали жити зі співмешканцем, все наладилося, всі діти живуть із мамою”, — розповів “Суспільному” староста Бабичівського старостинського округу Станіслав Живолуп.

Як повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА Віктор Лисак, у той час на зміні було дві дитячих медсестри, одна акушерка, відповідно молодший персонал. Всього було 11 породіль та 11 немовлят на спільному перебуванні разом з мамами. У перинатальному центрі Кременчука на той час був відкритий один вхід, де постійно проходять пацієнтки та відвідувачі. У закладі розпочали службову перевірку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі