Захворювання виявили у 41-річного мешканця Холодногірського району. Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області, 10 липня його госпіталізували до реанімаційного відділення Обласної інфекційної лікарні у стані середньої тяжкості. Через п’ять днів хворого перевели до звичайної палати для подальшого лікування.
Харківські ресторани, в яких отруїлися 90 людей, знову запрацювали
Вірогідно, ботулізм викликав непатраний в’ялений карась, якого батько постраждалого придбав на торговому майданчику ТОВ «ТАУЕРС» по вул. Полтавський Шлях, 147. Після фіксації випадку фахівці Держпродспоживслужби терміново провели позапланову перевірку підприємства, яке здійснювало реалізацію зазначеної продукції. У ході перевірки виявили численні порушення чинного законодавства, що стало підставою для припинення діяльності щодо обігу рибної продукції на цьому об’єкті. Згідно з матеріалами перевірки порушено кримінальне провадження.
Отруєння грибами: у Харкові помер один із хворих на ботулізм
Харківчан закликають не купувати продукти харчування на стихійних ринках, відмовитися від вживання продуктів, що не пройшли термічну обробку, зокрема сирих яєць, карпаччо, тартару, суші, ролів, недоторканої копченої чи в’яленої річкової риби тощо. Також городянам рекомендують купатися тільки в чистих водоймах, ретельно мити свіжі овочі та фрукти, підтримувати чистоту на кухні, зберігати їжу при безпечній температурі та дотримуватись інших запобіжних заходів та профілактики харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій та ботулізму.
Коментарі