У Харкові відбудовують будинок біля автовокзалу, куди влучила російська авіабомба

До листопада 2024 року планують добудувати під’їзд і відремонтувати дах будинку навпроти автовокзалу на проспекті Аерокосмічному (колишньому Гагаріна), в який у червні влучила російська армія. Внаслідок влучання загинули двоє людей, які перебували поряд, а один з під’їздів був розбитий. Нині будівельники вже викладають із цегли стіну на другому поверсі.

Пошкоджений російським ударом під’їзд житлової п’ятиповерхівки почали відновлювати наприкінці липня, розповів “Суспільне Харків” Валерій Гончаров, виконроб компанії “Житлобуд-1”, яка займається відновленням будинку.

До початку жовтня основні конструкції планують добудувати, говорить виконроб Валерій Гончаров.

“Товщини стін тієї самої дотримуємося. У нас кладка і цемент більш якісні, можна так сказати, порівняно з тим, що було”, — розказав виконроб.

Скільки коштуватиме бюджету Харкова відновлення цього будинку — “Суспільне” запитало в речника міськради Юрія Сидоренка. Відповіді він наразі не надав.

У міськраді показали, як відбудовують пошкоджену росіянами дев’ятиповерхівку на Салтівці (Фото)

Нагадаємо, 22 червня російська армія вдарила по Харкову чотирма модифікованими авіабомбами УМПБ Д30-СН. Одна авіабомба влучила в житлову пʼятиповерхівку навпроти автовокзалу. Тоді двоє людей загинули, 52 — дістали поранень.

Внаслідок удару була частково зруйнована зовнішня стіна житлового будинку, та зруйновані квартири щонайменше на трьох поверхах. На наступний день після влучання рятувальники провели контрольований демонтаж однієї зі стін, оскільки частина 4-го та 5-го поверхів були в аварійному стані.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі