У Харкові суд виніс покарання псевдоволонтеру, який обіцяв евакуацію за передоплату

35-річний мешканець селища Солоницівка, який раніше був неодноразово судимий за крадіжки та шахрайство, у лютому цього року розмістив у інтернеті оголошення про допомогу з евакуацією людей та домашніх тварин з районів Харківщини, де ведуться активні бойові дії. Видаючи себе за члена волонтерської організації, чоловік повідомляв зацікавленим особам про необхідність переказати передоплату в розмірі 1000 гривень — нібито на паливо. Однак одразу після зарахування грошей на картку шахрай переставав виходити на зв’язок.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, встановлено, що від дій зловмисника постраждали 15 громадян.

Мешканець Харківщини назвався волонтером і вкрав гроші у військового

Крім того, наприкінці грудня минулого року чоловік проник до підвального приміщення однієї з харківських лікарень та викрав звідти генератор, який потім планував продати. Завантаживши генератор на тачку, яку заздалегідь підготував і взяв із собою, зловмисник намагався втекти території медзакладу, однак його поміитив охоронець і затримав.

Нас суді чоловік повністю визнав свою вину. Його визнали винним у шахрайстві, вчиненому повторно, а також у замаху на крадіжку. Покарання – 6 років позбавлення волі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі