У Харкові шанувальника «руського миру», якому раніше вже дали умовний термін, відправили до тюрми

46-річний мешканець Харкова у 2022 році вже притягався Службою безпеки до кримінальної відповідальності та навіть отримав судовий вирок за заперечення збройної агресії рф проти України. Тоді суд врахував визнання обвинуваченим своєї провини і звільнив його від тюремного ув’язнення з іспитовим строком у три роки.

Втім, руснявий пропагандист не припинив протиправної діяльності і продовжив вихваляти агресорів та мріяти про захоплення Харкова російськими військами, цинічно називаючи окупацію – «визволенням». Крім цього, чоловік дискредитував українських захисників, розповсюджуючи стандартні фейки кремлівської пропаганди.

За даними слідства, для популяризації своїх антиукраїнських висловлювань ворожий агітатор використовував проросійські чати у месенджері Телеграм.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, на підставі зібраних доказів суд визнав чоловіка винним за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно). Зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі