У Харкові працівник групи оповіщення побив чоловіка: в ТЦК заявили, що він провокував конфлікт (Відео)

У Харкові працівник Салтівського РТЦК та СП побив чоловіка. Це зафіксувала камера спостереження біля під’їзду, після чого відео розлетілося у соцмережах.

На інцидент відреагував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець та повідомив, що його представниця у Харківській області направила лист до Харківського обласного ТЦК та СП з метою з’ясування обставин цієї події

“Наголошу, що такі випадки потребують неупередженого і швидкого розслідування. У країні, яка бореться за свою незалежність, усе має бути відповідно до законодавства, а якщо є порушення прав людини — необхідна належна реакція та відповідальність”, – зазначив омбудсмен.

У Харкові працівники ТЦК побили звільненого з полону військового: призначено службове розслідування (Відео)

У Харківському ОТЦК та СП заявили, що на відео зафіксовано частину конфліктної ситуації між військовослужбовцями та двома цивільними особами, яка сталася сьогодні у Харкові під час роботи групи оповіщення.

“Громадяни, порушуючи вимоги чинного законодавства, брутально відмовилися виконувати законні вимоги щодо надання документів для перевірки. Один із них, вочевидь, з метою провокування конфлікту, почав непристойно ображати військовослужбовця. Для урегулювання конфлікту та здійснення адміністративного затримання було викликано наряд поліції. Громадян було доставлено до РТЦК та СП для уточнення персональних даних. Встановлено, що один із чоловіків є військовозобов’язаним, він отримав направлення на проходження військово-лікарської комісії”, – повідомили в ОТЦК.

Там також заявили, що командування засуджує поведінку підлеглого військовослужбовця, який відреагував на провокацію, та призначили службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті організаційні та дисциплінарні заходи. На час розслідування цього військовослужбовця не будуть залучати до роботи груп оповіщення.

“Проводяться додаткові заняття з особовим складом груп оповіщення, посилено контроль за дотриманням етичних норм та знанням законодавства військовослужбовцями, які здійснюють оповіщення громадян. Нагадуємо, військовослужбовці, які здійснюють оповіщення військовозобов’язаних – це посадові особи, які виконують службові обов’язки у воєнний час. Будь-які спроби перешкоджання оповіщенню, образи, опір, напад – матимуть неминучі наслідки, правопорушники нестимуть відповідну адміністративну чи кримінальну відповідальність”, – зазначили в Харківському ОТЦК.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі