У Харкові піймали студента, який за гроші фотографував для росіян місця дислокації ЗСУ

Служба безпеки провела спецоперацію в Харкові, в результаті якої затримала ще одного агента фсб рф. Ним виявився 18-річний студент одного з харківських вишів.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, зловмисник пішки обходив місто і намагався знайти місця базування українських захисників. Він приховано фотографував локації, позначав координати у Google-maps і передавав співробітнику фсб. Окупантам ця інформація була потрібна для планування нового наступу на Харківщину.

Спецслужба затримала російського агента в момент, коли він фотографував військовий об’єкт. Водночас були проведені додаткові заходи для убезпечення позицій ЗСУ від можливих ракетно-бомбових ударів агресора.

У затриманого вилучили мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Встановлено, що молодика дистанційно завербував кадровий співробітник управління фсб по Бєлгородській області. До уваги ворожої спецслужби харків’янин потрапив як активний користувач російських Телеграм-каналів, де шукав швидкий заробіток. Зі своїм куратором навідник спілкувався через анонімний чат у популярному месенджері. За виконнання поставлених завдань зраднику обіцяли грошові перекази на банківські картки. Встановлено, що за роботу на ворога він встиг отримати 10 тисяч гривень.

Затриманому інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі