У Харкові піймали ще двох чоловіків, які підпалили автомобіль військового

Учора близько 2 ночі до поліції надійшло повідомлення про загоряння на проспекті Байрона автомобіля Jeep grand Cherokee камуфляжного кольору, який належить військовослужбовцю. Під час відпрацювання виклику поліцейські помітили двох чоловіків, які бігли у зворотній бік від місця пожежі. Зловмисників затримали.

Як повідомили у відділі комунікації поліції регіону, паліями виявилися мешканці Харкова 30 і 47 років, один з яких був неодноразово засуджений за скоєння майнових злочинів. При собі вони мали запальну суміш. За знищення авто палії мали отримати 40 тисяч гривень.

Зловмисникам вручили підозри за двома кримінальними статтями: ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч.1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Підозрюваним загрожує до 10 років ув’язнення.

За даними Харківської облпрокуратури, затримані через месенджер «Telegram» налагодили контакт зі співробітником російської спецслужби, від якого і отримали завдання підпалити авто військовослужбовця ЗСУ. За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Перевіряється причетність фігурантів до вчинення аналогічних злочинів на території Харкова, вживаються заходи для встановлення осіб, на замовлення яких підозрювані вчиняли протиправні дії, та інших обставин.

Нагадаємо, раніше у Харкові затримали 18-річного молодика, який вночі 26 липня на вулиці Чеботарській також підпалив автомобіль військового.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі