У Харківській області посилили евакуацію

Російські окупанти загострюють ситуацію на Куп’янському напрямку. Аби убезпечити жителів Куп’янської громади під час засідання Ради оборони області було ухвалено рішення щодо посилення заходів з евакуації цивільного населення. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі «Єдиних новин».

«Евакуація родин з дітьми із прифронтових громад Куп’янського району триває і нині. 234 дитини з родинами були евакуйовані з 9 вересня по 14 жовтня. Залишилося евакуювати ще 35 дітей. У зв’язку з безпековою ситуацією було прийняте рішення про посилення заходів з евакуації цивільного населення в Куп’янському районі, в тому числі у місті Куп’янськ», – сказав Олег Синєгубов. 

Крім того, під час засідання Ради оборони Харківської області евакуацію в примусовий спосіб родин з дітьми оголосили в Борівській тергромаді. Евакуації підлягають 119 дітей з селища Борова. 

«В громаді системно ведеться роз’яснювальна робота з батьками, щодо необхідності при можливості вивезти дітей у безпечні місця. Є попередня інформація що є ще сім’ї, які найближчим часом планують евакуюватися з громади», – додав Олег Синєгубов. 

Охочі евакуюватися можуть звертатися на безкоштовну цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі