У 16 років жорстоко вбив дівчину на Лисій Горі: Верховний Суд затвердив вирок для харків’янина

Верховний Суд України остаточно залишив у силі вирок чоловіку, якому призначили 15 років увʼязнення за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю.

Як повідолмили у пресслужбі Харківської облпрокуратурию, у червні 2019 року фігурант, перебуваючи біля яру на Лисій Горі у Харкові, на ґрунті особистих неприязних стосунків наніс своїй знайомій численні удари по голові. Тоді зловмиснику було 16 років. Вважаючи, що заподіяних тілесних ушкоджень недостатньо для настання смерті дівчини, хлопець дістав ніж, який був у нього при собі, та наніс ним кілька ударів по різних частинах тіла потерпілої, після яких дівчина померла.

Будучи впевненим, що дівчина мертва, хлопець закопав її тіло у яру на Лисій Горі неподалік будинку, де проживав. Тіло жертви було виявлено тільки 9 липня, її змогли опізнати по татуюванню на нозі.

Червонозаводський райсуд Харкова у 2021 році призначив зловмиснику покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Сторона захисту не погодилась із таким покаранням та подала апеляційну скаргу, в якій просила зменшити строк позбавлення волі до 12 років. Колегія суддів Полтавського апеляційного суду у 2023 році підтримала позицію прокурорів та залишила в силі рішення суду першої інстанції.  Не погодившись, захисник засудженого подав касаційну скаргу, в якій просив скасувати вказані рішення та призначити новий розгляд у суді першої інстанції.

Крапку у цій справі поставив Верховний Суд : він відмовив адвокату засудженого у задоволенні касаційної скарги, рішення першої та апеляційної інстанції залишив без змін.

Раніше Newsroom писав про це вбивство.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі