Третя штурмова бригада заявила про початок контрнаступу у Харківській області

15 серпня внаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже 2 кв км. Про це заявили у Третій штурмовій бригаді.

Співідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога. Плюс ворожі сили підтримки.

«Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії рф. На дану хвилину цю задачу виконано», — заявив командир бригади, полковник Андрій Білецький.

За чотири дні у живій силі ворог втратив 300 бійців, значну кількість техніки й озброєння було розбито або пошкоджено.

«Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики», — розповів комбриг.

Інформацію про операцію не розголошували до цього часу з причин безпеки. Штурмові дії відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

Зараз окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної арти. Противник намагається повернути втрачене, але Третя штурмова тримає рубежі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі