Тиждень зберігав тіло на балконі: у Харкові затримали чоловіка, який вбив сусідку

Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Харківської області.

Напередодні в поліцію звернулася жінка, заявивши, що в ставку по вулиці Грозненській знайшла тіло. Виїхавши на місце події, поліцейські виявили труп жінки, ноги якої були зв’язані між собою, а до стоп скотчем були примотані шматки асфальту. За попередніми висновками криміналістів, потерпіла померла насильницькою смертю.

Під Харковом рецидивіст вбив співмешканку — поліція

Поліцейські встановили особу загиблої. Нею виявилася 42-річна харків’янка, яка проживала в будинку по вулиці Грозненській разом з матір’ю і сином. Мати загиблої розповіла правоохоронцям, що бачила доньку останній раз місяць тому. Родичі не поспішали подавати заяву про зникнення, адже жінка вела асоціальний спосіб життя, пиячила і не раз надовго йшла з дому. Пенсіонерка повідомила, що дочка підтримувала тісні стосунки з 43-річним сусідом. Однак чоловік сказав що теж не бачив потерпілу близько місяця і де вона може бути не знає. Одна з сусідок згадала, що місяць тому бачила загиблу в компанії іншого чоловіка, який проживає в цьому будинку.

Таким чином, оперативники вийшли на слід людини, ймовірно причетного до злочину. Чоловік раніше неодноразово був засуджений за крадіжки та підозрювався в пограбуванні. Поліцейським вдалося зібрати докази його причетності до вбивства. З’ясувалося, що 7 грудня жінка разом з компанією пила алкоголь в гостях у 50-річного сусіда. Між ними виник конфлікт, в ході якого чоловік вдарив гостю кулаком в обличчя. Вона впала на підлогу, а компанія продовжила застілля в іншій кімнаті. Коли гулянка закінчилася, жінка була вже мертва. Через деякий час господар квартири виніс труп на балкон і залишив його там. Приблизно через тиждень зловмисник склав тіло сусідки в будівельний мішок та викинув біля ставка неподалік від будинку.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (“умисне вбивство”) Кримінального кодексу України. Чоловік зізнався у скоєному і зараз співпрацює зі слідством. Правоохоронці розв’язують питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину та про обрання йому запобіжного заходу.

Напередодні Різдва на ХТЗ був убитий чоловік

Нагадаємо, раніше в Харківській області чоловік побив до смерті співмешканку і втік. Повідомлення про загибель 41-річної жінки надійшло в поліцію від її батька. Чоловік розповів, що дочка майже добу не виходила на зв’язок, а коли він прийшов до неї додому, то виявив жінку в ліжку без ознак життя. Того ж дня правоохоронці затримали співмешканця загиблої жінки. Затриманий розповів, що між ним і його співмешканкою виникла сварка, яка переросла в бійку.

Коментарі