Ситуація на Харківському напрямку: росіяни поповнюють втрати і мінують підступи до своїх позицій

Оперативна обстановка на Харківському напрямку минулої доби суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупованні “Харків”.

У районі Глибокого противник здійснює поодиноке переміщення особового складу з метою поповнення поточного некомплекту на передових позиціях. Через низьку якість продуктів харчування та питної води на передових позиціях 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії відмічаються масові випадки шлунково-кишкові розладів серед особового складу та нагальна потреба у медикаментах, у зв’язку з чим спостерігається пониження рівня морально-психологічного стану окупантів.

Неподалік Липців ворог здійснює накопичення особового складу з метою ведення подальших дій щодо відновлення втраченого положення, проводить відновлення системи зв’язку та елементів фортифікаційного обладнання позицій 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу, що були пошкоджені ударами Сил оборони України, здійснив поповнення боєкомплекту мінометних розрахунків полку.

В районі Стариці росіяни здійснили дистанційне мінування підступів до позицій, проводять евакуацію втрат з кількох уражених позицій.

У Вовчанську ворожа армія завела малі групи особового складу 128-ї окремої мотострілецької бригади 44-го армійського корпусу та добровольчої розвідувальної-штурмової бригади “А. Невский” на передові позиції. Попутно ворог доставляє медикаменти та евакуює поранених.

Протягом минулої доби відбулося 1 бойове зіткнення у Вовчанську. Російські окупанти також завдали 3 авіаудари з використанням 8 КАБів та 30 ударів дронами-камікадзе, здійснили 402 обстріли позицій Сил оборони України.

Втрати окупантів за минулу добу склали 85 осіб вбитими і пораненими. Двоє окупантів здалися у полон. Також на Харківському напрямку українські бійці знищили або та пошкодили 78 одиниць озброєння та військової техніки рашистів та рознесли 53 ворожих укриття.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі