Ситуація на Харківському напрямку: росіяни мінують територію, проводять ротацію і готуються до штурмів

У районі населеного пункту Глибоке росіяни мінують можливі напрямки просування Сил оборони України і проводять підготовку штурмових груп до наступальних дій. Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупованні “Харків”.

У Вовчанську ворог провів внутрішню ротацію штурмових груп 138-ї окремої мотострілецької бригади 6-ї армії. У кварталі девʼятиповерхівок здійснює підготовку до штурмових дій особового складу 4-ї добровольчої штурмової бригади. В районі агрегатного заводу здійснює постачання медикаментів та продуктів харчування за допомогою БпЛА.

У районі населеного пункту Сотницький Козачок російські окупанти нарощують систему управління та зв’язку, збільшують застосування розвідувальних БпЛА.

Прикордонники показали, як дронами знищують танки на Харківському напрямку (Відео)

Протягом минулої доби відбулося 8 бойових зіткнень. Ворог наніс в напрямку українських позицій 10 авіаударів, використавши 16 КАБів. Цілив у райони населених пунктів Липці, Слобожанське, Горяне, Великий Бурлук, Вільча. Окупанти також нанесли 32 удари дронами-камікадзе та здійснили 477 обстрілів позицій Сил оборони України.

Сьлогодні противник завдав один ракетний удар. Триває одне бойове зіткнення поблизу Вовчанська. В ОТУ “Харків” зазначили, що втрат україських позицій не допущено.

Сили оборони України продовжують нищити живу силу, озброєння та військову техніку російських окупантів. Втрати росіян на Харківському напрямку за минулу добу склали 127 осіб вбитими і пораненими. Одного окупанта взяли у полон.

Також ворог втратив знищеними та пошкодженими 38 одиниць озброєння і військової техніки. Крім того, за добу українські захисники знищили 62 укриття особового складу противника і 1 пункт зберігання боєприпасів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі