США дозволили завдавати ударів їх зброєю по території РФ, з якої росіяни атакують Харківщину — ЗМІ

Нова політика США дозволяє українським силам використовувати артилерію і запускати ракети малої дальності з пускових установок HIMARS проти командних пунктів, складів зброї та інших об’єктів на російській території, які використовуються російськими військами для атак на Харківщину. Про це повідомила “Європейська правда” з посиланням на The Wall Street Journal.

Як пише американське видання з посиланням на власні джерела, зброя, яку США дозволять українцям використовувати в Харківській області, включає керовані боєприпаси GMLRS, системи HIMARS та артилерійські системи. Одник, цей дозвіл не поширюється на використання далекобійних ракет ATACMS на території Росії. 

Вузька географічна ділянка застосування зброї США є спробою адміністрації Байдена допомогти Україні краще захиститися від наступу Росії на Харківщині, водночас обмеживши ризик переростання конфлікту у пряме зіткнення між Вашингтоном і Москвою, пояснює видання.

“Нещодавно президент доручив своїй команді забезпечити, щоб Україна могла використовувати зброю, надану США, для ведення вогню у відповідь в Харківській області, щоб Україна могла дати відсіч російським силам, які нападають або готуються напасти на неї”, – процитувало видання американського посадовця. 

Нагадаємо, з лютого 2022 року США відмовилися дозволити використовувати будь-яку зброю, яку вони постачають Україні, для ударів на території Росії. Україні було дозволено завдавати ударів по цілях у Криму, оскільки він розташований в межах міжнародно визнаних кордонів України, а Вашингтон заявляє, що анексія півострова Москвою є незаконною.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі